Leta i den här bloggen

söndag 23 maj 2010

Projekt örtagården och vårflod vid Piteälven


Vi har nu spenderat några dagar på föräldrarnas stuga och börjat jobba på vårt projekt örtagården, mamma och jag. Planen är att vi ska odla örterna i pallkragar som vi målat svarta, och på marken runtom ska vi ha stenmjöl.

Här är utgångsläget, det är denna lilla plätt som ska förvandlas till en örtagård:
I helgen har vi planerat och målat pallkragar. Till veckan ska vi försöka få ditt ytterligare några pallkragar, samt köpa jord och mer stenmjöl.

Exakt vilka örter det kommer att bli är ännu inte helt bestämt, det ska bli fokus på medicinalväxter av olika slag samt några köksväxter och en och annan växt som prydnad. En del har jag redan drivit upp inomhus, andra ska direktsås och någon kommer vi kanske att köpa.

Medan vi gått omkring på gården och förberett inför sommaren så låg grannens gård (och hus) återigen under vatten. Älven är riktigt stor nu, den hade stigit minst en meter tror jag. För vår del är det dock lugnt, den måste stiga minst fem meter till eller mer för att vår gård ska vara i fara, vilket i princip är omöjligt. Men med vårfloden som utsikt kändes det mer som om vi bodde vid en sjö, och inte vid en älv.


4 kommentarer:

 1. Stackars grannar med huset i vatten. Hoppas det löser sig ganska snabbt... Vad mysigt du verkar ha haft det. Alltid underbart att pyssla lite. Man mår väldigt bra då! Ha det toppen! Kram kram

  SvaraRadera
 2. snyggt!!!!!!!!! Din örtagård kommer att bli super..
  ja era grannar är ju vana vid det här laget att ha huset under vatten...
  Ha det gött /Berit

  SvaraRadera
 3. Ja vi har ju angenäma projekt...jämfört med våra grannar! Kommer till att bli fint tror jag! kram

  SvaraRadera
 4. Hej! Jo jag hoppas det blir bra. Det enda grannarna, å andra sidan, kan hoppas på att få odla i dagsläget är väl sjögräs...

  SvaraRadera