Leta i den här bloggen

torsdag 14 oktober 2010

"Läskiga" nypon & döda saker


En utav de intressanta sakerna med Halloween och oktober månad är att denna tid kan få en att fundera över vissa saker. Ialla fall mej. Här är ett exempel och det gäller vår perception av saker och ting. Vi tycker att friska och levande saker är ok, men inte sådant som är dött, sjukt eller visset. Varför då? Det ena är ju lika naturligt som det andra. Varför kan inte en sjuk eller död blomma vara fin? Och varför är vissa saker "äckliga"? Till Halloween får man faktiskt ta in döda saker och tycka att det är fint :) Man får även ha stora plastspindlar och fladdermöss som dekoration! (Förövrigt kan jag inte förstå hur människor kan tycka att fladdermöss är äckliga. Jag hade turen att få se ett gäng i Thailand på riktigt nära håll - de såg ju ut som små minibjörnar med vingar! Och så vackert de flög - lätt, smidigt, snabbt och tyst :)

Idag tog jag några bilder på grannens nyponbuske med detta i åtanke...Bilden nedan kommer från odla.nu. Det är ett blomsterarrangemang från en artikel. Jättefin tycker jag :)

Fladdermus...visst är den fin? Den här påminner ju mer om en apa...

3 kommentarer:

 1. Takk skal du ha! Jeg skulle fortelle hvilken gud kelterne feiret "halloween" for i dag til noen elever, og jeg hadde glemt gudens navn. Jeg har det på en post fra forrige år, sa jeg til elevene mine, og her kommer du med svaret!!!!
  ..... Og heisann!
  Aldring kan også ha sin estetikk og sjarm, bare vi lærer å se...
  Takk for nydelige illustrasjoner... noen flaggermus er jo søte også da, men andre kan faktisk for meg være ganske ekle også. Det kommer an på øyet som ser, ikke sant?

  SvaraRadera
 2. Veldig godt skrevet Emelie! Og nydelig illustrert, bildene dine er vakre!
  Flaggermus har vært et av mine favorittdyr siden jeg var liten jente. Og jeg er så heldig at de finnes her jeg bor :) På sommerkveldene flyr de rundt huset mitt i skumringen - helt herlig. (Men jeg har aldri fått til å ta bilde av dem).

  Og takk for kommentar. Strandkvannen i urtehagen min tok jeg med meg fra kysten i sommer. Har ikke planer om å lage noe av den. Jeg håper den skal tiltrekke seg svalestjert-sommerfuglen, som jeg gjerne vil ha besøk av i hagen min.

  Ønsker deg en fin helg :)

  SvaraRadera
 3. Påminner lite om maken...? nä skoja bara. Fladdermöss är ju söta utom när dom kommer flygande!!! kram/Mamman

  SvaraRadera