Leta i den här bloggen

måndag 25 april 2011

Vårteckensutmaning, 25 april


Nu är våren här på riktigt! Den här krokusen växte i byn, och runt hörnet så såg jag en rosenbuske med knoppar. Även "ute i skogen" händer det saker. Nu har isen gått från älven (den älv vi talar om är alltså Piteälven). Jag har också hört på nyheterna att isen gått även vid Luleälven, rekordtidigt. Därifrån har den inte gått såhär tidigt sedan 1889.
Såhär såg älven ut igår kväll. Då flöt det förbi stora isflak, det gör det fortfarande men nu är det mest små isflak som passerar.Svanarna har ju varit här i ca en vecka. Jag brukar sitta och snegla på dem när de simmar runt vid älvkanten, och fascineras över dessa stora, fantastiska djur. De simmar omkring här nere och bara är.

Nu börjar brännässlorna också titta fram! Kanske blir det nässelsoppa snart??...och igår såg jag att björken börjar få musöron!! Då är det vår på riktigt.För att se mer av våren, titta in hos Humlebacken! :)

12 kommentarer:

 1. Så härligt att se att våren har kommit dit upp också. Här i Småland har vi nästan haft högsommar, även om inte grönskan är så rik ännu. Men vi grillar med solsvedda kinder, går i linne och kortbyxor och rensar i rabatterna. Det är riktigt skönt!

  SvaraRadera
 2. Lite besviken är jag nog på att älven gick så "smygande" denna vår - inget brak och knak men våren är här och snart sommaren:-) Tack för den härliga helgen vi fick med er! Kram/Mamman

  SvaraRadera
 3. Fine vårtegn :) Nå er våren kommet til dere, og det er herlig å se at urtene titter opp.
  Kjempefine bilder av svanene, og isen på elva er fortsatt ganske imponerende.

  Ønsker deg en fin ny uke :)

  SvaraRadera
 4. visst är det underbart med en tidig vår och snart är det murkeltid:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Ja vad kul för er! Äntligen börjar det hända grejer. Bort med snö och is!

  Mari

  SvaraRadera
 6. Vilka fina vårbilder du visar! Hur ser ni på det att isarna går så tidigt? Fördelar, faror? Torka framöver kanske? Här är det redan supertorrt. Det har inte regnat på fyra veckor och jag vågar inte röra odlingsbäddarna där jag måste så för då försvinner garanterat all markfukt...
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 7. Hei igjen Emelie :) Takk for kommentar. Vi var i Bengtsfors i Sverige i påsken, bare på dagstur. Veldig fint og rolig sted. Jeg har en fetter som bor der.

  SvaraRadera
 8. Tjoho, då har du fått vår också. Det är tidigt iår, men det är ju bara skönt, nu har vintern varit lång. Nässelsoppa, så delikat, det lagade min farmor, kommer ihåg att den smakar himmelsk med ägghalvor.
  Njut våren :)

  SvaraRadera
 9. Vackra foton. Svanar är allt ståtliga. Mäktiga älvar när isen lossnar. Kram

  SvaraRadera
 10. Ja, nog märks det att våren är här nu...för katten vill ju aldrig gå in. Hon sitter där ute i solen och myser...

  Fina och inspirerande bilder. Svanarna är så fina.

  Kram söta du...
  Lilitha

  SvaraRadera
 11. Heisann!
  Heldigvis er det massevis av lyspunkter. Tenk at det også i 1889 var en like varm april. Vi fortjener det etter den lange, kalde vinteren.
  Snart er hele farvespekteret representert i blomsterfloraen ;:OD)
  Ha en skjønn hælj ;:OD)

  SvaraRadera
 12. I år lär ju våren vara två veckor tidigare än vanligt.
  Att få uppleva ögonblicket 'när isen går' skulle jag gärna vilja göra.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera