Leta i den här bloggen

torsdag 5 maj 2011

Sköna maj...eller?


Har återigen haft en oplanerad bloggpaus. Påsken kom och gick, likaså valborg. Vi har haft rätt så kallt, det har till och med snöat! Vilket är bra. "Majsnö är som fåragö" säger mormor. Fåragö = fårgödsel, bra för växtligheten :) Bondepraktikan säger ju också att "en varm maj göder kyrkogården". Alltså, varm maj = pissig sommar = dålig skörd = folk dör. Så kyla är bra. Men trist. Här kommer lite bilder av våren :)

Jag har fått se blåsippor växa vilt i Piteå!...och vitsippor!Årets första nässelfjäril fångades på bild.De första tomaterna jag sådde i våras har fått sina första blomknoppar!En igelkott på nattvandring.Detta var lite bilder från stan...snart kommer en uppföljning om vad som händer på stugan och i örtagården :)

9 kommentarer:

 1. Undrar om klimatet har ändrats, jag såg aldrig några blåsippor i norra Finland. Jag visste om ett ställe där det växte vitsippor och det var så sällsynt att folk åkte dit bara för att titta.

  Dina tomater har kommit precis lika långt som mina, hoppas att det är precis lagom! Det är länge sedan jag har odlat tomater så jag har glömt ...

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Oj blåsippor i Piteå! Även här breder de ut sig, tycker att de fördubblas i antal för varje år.
  Igelkott har vi tyvärr inte. När vi bodde i Karlskrona hade vi en hona som bodde i vår trädgård och fick halvtama ungar varje år. De knallade in och knyckte hundmat:)
  Härligt med knoppande tomatplantor, även mina sådda den 16 mars knoppas för fullt. Tyvärr är nätterna alldeles för kalla fortfarande så jag kan inte sätt ut dem i kallväxthuset än på ett tag.
  HHa det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Det är väl inte så kul att det blev kyligt ute, men vi slipper ju iallafall snön och sipporna blommar. Det är väl jättebra. Jag hoppas och tror på det du skrivit om att vi får hoppas på en varm sommar efter en kall maj.
  Ha det bra

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder!! Underbart det är med vår!

  SvaraRadera
 5. Her har også mai begynt kjølig. Da er jo det positivt. Men til uka skal visstnok varmen komme tilbake.

  Herlige bilder. Nydelige blåklokker, og så morsomt med blomsterknopper på tomatene.

  God helg til deg :)

  SvaraRadera
 6. Det låter ju jättebra det som din mormor säger.. jag håller på hennes ord. :)
  Härligt med våren!

  Mari

  SvaraRadera
 7. Låter ju bra med de gamla folktro som säger att vi kan få en varm sommar :) vilken söt igelkotte :) vi har oxå en som vi kallar spik men nu har jag inte sett den på ett tag så hoppas inte den blivit på körd Kram Suss

  SvaraRadera
 8. Åh, vilka härliga bilder! Söt liten igelkott :)
  Ser fram emot mera bilder ;) Ha de bra! kram!

  SvaraRadera
 9. Kram....miss u/ mamma

  SvaraRadera