Leta i den här bloggen

tisdag 14 juni 2011

Huskattens heta (?) solskyddstips!


Ja, att solens strålar kan vara skadliga är det nog ingen som missat. Jag är alltid noggrann med att smörja in mej med en hög solskyddsfaktor, minst 30. Förutom det har jag lite andra knep som jag brukar ta till som komplement till solskyddskrämerna.

Vad man stoppar i sej spelar stor roll. Jag brukar dricka en si sådär 3 stora koppar grönt te per dagen under sommaren. Grönt te innehåller mycket antioxidanter som hjälper till att skydda huden mot solens skadliga effekter.
Något som är jätteviktigt att komma ihåg när man dricker mycket te och solen gassar, är att samtidigt dricka mycket vatten! Te är vätskedrivande, och vätskebrist är inte roligt! Vid varmt väder dricker jag litervis med vatten. Hur mycket vatten som man bör dricka är nog rätt så individuellt, alla mår inte bra av att dricka så mycket som jag gör. Jag tror att kroppen själv känner hur mycket den behöver, bara man kommer ihåg att lyssna!
En annan sak jag brukar göra är att laga mat på tomater. När vi får soliga dagar så tar jag fram allt jag hittar i tomatväg; soltorkade tomater, färska tomater, tomatsåser, tomatpuré, krossade tomater etc., som jag lagar mat på. Tomat innehåller höga halter av lykopen, som är en antioxidant som skyddar huden. Det har visat sej att lykopenet blir mer lättillgängligt för kroppen om tomaterna värms upp, så därför är jag inte rädd för att koka tomatsåsen länge eller använda färdig tomatpuré.Ett annat bra livsmedel för att få en snygg solbränna utan att bränna sej är morötter (som jag föredrar att äta färska, direkt från jorden)! Morötter innehåller alfa- och betakarotener som hjälper till med detta.Det är såhär jag bär mej åt för att skydda mej mot solens skadliga effekter. Nuförtiden så har jag relativt lätt för att bli brun, men bränner mej nästan aldrig. Hela förra sommaren arbetade jag utomhus och minns aldrig att jag blev bränd! Jag har dock en del knep att ta till om olyckan skulle vara framme, men det tar jag i ett annat inlägg! :)

Sola säkert! :)

söndag 12 juni 2011

Jag lever!


Såhär års blir det inte så mycket bloggande. Vi har haft fantastiskt väder, det har varit runt 32 grader de senaste dagarna. Nu är det dock svalare (och mulet), så då passar jag på att sätta mej vid datorn. Jag tänkte visa några bilder på må få från den senare tiden. Imorgon tänkte jag posta ett inlägg som handlar om hur jag skyddar mej mot solen! Något som kan vara viktigt att tänka på såhär års.

Våra nya stuggrannar :)Det blir nog smultron i år med!Kisse + valeriana = sant!Kisse + potatislåda = också sant!Skvattram har blommat ett tag nu.Grannens rosenbuskar har börjat blomma i stan. Rosensaft snart? :)Lupiner vid järnvägen.

fredag 3 juni 2011

Sommartecken...?


Nu har jag haft en bloggpaus, igen. Då jag missade sista vårteckensutmaningen så kommer här lite sommartecken istället. Jag har varit i stan i ett par dagar och här verkar det som att sommaren kommit en bit längre på vägen.
...och det ser ut som att vi kommer att få blåbär. I år också!Idag tog jag en promenad genom kyrkogården här i stan. Jag brukar göra det, titt som tätt, men jag har ingen anhörig som ligger här, på denna kyrkogård. Den är fin och såhär års är det som en explosion av färg och blommor man ser där!