Leta i den här bloggen

måndag 5 mars 2012

Balkongtankar

Nu är det inte så fruktansvärt lång tid kvar tills balkongsäsongen börjar. Vilket är roligt, nu när jag har en som är vettig. Därför har jag nu suttit och letat inspiration på nätet och fantiserat om hur det ska se ut.Den första bilden kommer från gronska.com och de andra två från Sköna Hem.

Visst skulle det vara kul att ha en snyggt inredd balkong, men jag vet ju ändå hur det kommer att bli i slutändan... Balkongen kommer vara så full av växter att man knappt kommer kunna gå ut.

Jag har förövrigt börjat med frösådderna nu. För ett par-tre veckor sedan sådde jag de första fröna och redan nu är köket fullsmockat med småplantor och då har jag inte ens hunnit så alla frön än!

Men nog ska jag försöka få plats för någon typ utav inredning i alla fall. Jag vet att jag kommer att ha ett planteringsbord (för det står redan på plats)! Och sittplats är ju obligatoriskt. Jag har också kommit på att jag vill ha lite mysbelysning. Vid midsommar så har vi ju midnattssolen, men i augusti-september tror jag det kan bli riktigt mysigt.

Här har jag spanat in Ikeas solcellsbelysning. Bilderna är lånade från Ikea-bloggen.

I vanliga fall brukar jag inte gilla ljusslingor med figurer, men de här tyckte jag var riktigt söta. De verkar dock inte ha dykt upp i sortimentet än...

7 kommentarer:

 1. Fina inspirationsbilder! Ikeas lampor var riktigt fina, jag letar också lite belysning till trädgården och där kanske man skulle kolla ... Lycka till med dina småplantor, visst är det härligt!
  Leena

  SvaraRadera
 2. http://www.vindsromantik.blogspot.com/

  Vad kul med din balkong, det är så kul att börja med "utelivet".
  Och lamporna är jättefina, solcellslamporna ska sag kolla in, de som jag hade i trädggården, blåste sönder i höstas.

  Kram Maggan

  SvaraRadera
 3. Tycker också att lamporna var mysiga! Mycket inspiration på de andra bilderna också.. vad man längtar just nu : )
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Å så vackert :) blir spännande å se hur du gör, du är så kreativ!

  Tack för din fina kommentar. Jag kommer nog aldrig sluta blogga... en hemlis: jag håller på med en ny blogg pga en stor förändring i mitt liv, och det gör min gamla blogg så trög :) du kommer få den nya tids nog (och ta inte mina ord på allvar nu i vår, jag kan nog låta ganska melankolisk)
  Kramar!!

  SvaraRadera
 5. Alltid lättare att maila till någon om man har en adress ;-))
  lilystargazer@spray.se

  Fina lampor, helst de på sista bilden..

  Ha det fint!
  Kram Lily

  SvaraRadera
 6. En balkong full av växter är det finaste jag vet (i balkongväg)! Något att sitta på, en grånad bänk av drivved att ställa tekoppen på och så massor av grönt ända upp längs väggarna och svirrande blommor...
  Lycka till med balkongen!
  Trevlig helg!/Laila

  SvaraRadera
 7. Vilka inspirerande bilder. Lamporna är riktigt fina.
  Kram

  SvaraRadera