Leta i den här bloggen

onsdag 18 januari 2012

Gubbens låt är här!!

Idag släpps Neo's nya skiva och det är inte vilken skiva som helst. Min man har nämligen varit med och skrivit en utav låtarna!


NEO Let Go SpotifyNEO Let Go Wimp


Just nu är det mycket som händer, men jag återkommer till blogger och alla bloggare så fort allt lugnar ned sej en aning :)

Ha en fin helg :)

måndag 9 januari 2012

Blogger' Sunday Walk

Hos Vilt & Vakkert! :)Jag har haft det lite hektiskt dessa dagar, men nu kan jag äntligen göra detta inlägg (som egentligen skulle ha gjorts igår).

Då det är mycket som ska göras (som jag upplever det) så fick jag kombinera nytta med nöje i samband med min promenad och göra lite ärenden.Observera, det var på vårdcentralen jag hade mitt ärende :)

När jag gick hemifrån var det nästan skymning. Men när jag var klar på vårdcentralen & Apoteket hade det hunnit bli kolsvart ute.Jag tog sedan bussen in till stan, det var kanske fusk, men det hade tagit mej flera timmar annars. Dessutom hade vi -16 C. Burr... Jag hoppade av bussen vid 10 till 12 för att köpa jäst. Det visade sej att all jäst de hade, hade dagens datum som utgångsdatum, så jag fick ta ett paket. Vilket innebär att jag ska baka ikväll...Sen promenerade jag hem...Röken som syns på bilden är jag som andas bakom kameran...Hoppas att ni alla haft en trevlig promenad! Och att er promenad var varmare än min :)

fredag 6 januari 2012

Önskelista 2012


Nu är det inte bara ett nytt år, utan vi har ju ett nytt trädgårdsår framför oss också! Och inte nog med det, i slutet av denna månad ska jag och gubben börja flytta till en ny lägenhet! (När jag skrev i förra inlägget att 2012 flyter på som vanligt så syftade jag främst på det faktum att jorden inte gått under, trots diverse profetior ;) Hur som helst, vårt nya hem är bättre på alla sätt och vis. Vad gäller odling så är vår nya balkong mer än dubbelt så stor som den vi har nu, den är under tak och vätter mot sydväst. Så balkongodlingen kommer definitivt att få ett upplyft. Och så finns ju örtagården. Bilden ovan är på örtagården nån gång i juli 2011.

Naturligtvis har jag grubblat en hel del på vad jag ska så för nåt i år. Först tänkte jag beställa exotiska frön och odla papaya, kiwano, melongurkor och sådant. Men sen så har jag tänkt till. Det första att tänka på är att odlingsutrymmet fortfarande är begränsat. Vilket kan vara bra, för man ska ju orka sköta om allt också. Det andra jag tänkte på var att det kanske kan vara klokt att utvärdera fjolårets skörd. Vad blev bra? Vad blev mindre bra? Vad önskar jag att jag gjort annorlunda?

Här är några saker:

* Jag ångrar att jag inte sådde mer morötter, för de jag sådde tog slut alldeles för fort.
* Jag vill ha mer dill - sedan jag börjat äta fisk så kan jag aldrig få för mycket dill. Bara för lite.
* Jag ångrar att jag bara sådde en sorts tomat. Och den tomatsorten visade sej bli ful som stryk. Den gav mycket frukt, men den var inte vacker (vilket kan ha haft med vädret att göra).
* Jag vill ha fler växter som är fina och färre som är fula!
* Jag vill ha fler växter som luktar gott och färre som luktar illa!
* Jag vill kunna plocka blombuketter.
* Jag vill odla sådant som kommer till användning.

Örtagården var ju från början tänkt att vara just det, en örtagård. Men jag tror att den mer och mer håller på att bli något av en köksträdgård. Om jag tänker på vad jag vill ha ut av en odling så vill jag odla sådant som vi alla har nytta av. Sannolikheten är ju större att ett grönsaksland med grönsaker som alla kan äta gör mer nytta, än att ha ett stort förråd av medicinalväxter som någon, kanske eventuellt, någon gång kommer att använda. Så en del örter kanske måste städas bort för att göra plats åt annat.

Nu har jag i alla fall beställt frön som jag tänker så, och dessutom har jag kvar en hel del från ifjol som ännu inte blivit gamla.

Här är vad jag lagt vantarna på, so far.

Jag vill att alla grönsaker som jag ska stoppa i munnen ska vara fullsprängda med vitamniner och antioxidanter, vilket innebär att jag ska satsa på färgglada sorter. Här har vi en sockerärt med lila baljor.Det stod på hemsidan att båda dessa morötter som vi ser ovan även ska gå bra att odla i kruka på balkong (även sockerärten). Så det som inte får plats i örtagården får växa i stan.

Plocksallat - jag begriper inte att jag inte sått det förut. Spenat och mangold vill jag också ha, i mån av plats.Sånna här vill jag ha i mina buketter i sommar. Praktvädd.Dessa ska följa med som bonusfröer, det verkar som att mina färger är inne i år!torsdag 5 januari 2012

God fortsättning på det nya året!I årets första inlägg tänke jag visa lite bilder från vårt nyår. Bättre sent än aldrig :)Och hittills verkar 2012 flyta på som vanligt :)