Leta i den här bloggen

lördag 14 september 2013

Indiansommar & stresshantering


En märklig höst har vi, känns det som. På ett bra sätt. Vi har haft riktigt varma dagar, även om det mest är solen som värmer. Vid några tillfällen har vi suttit ute på gården eller strosat på stan och det har känts som vilken dag som helst i juli. Tills man ser sej omkring och ser gula löv överallt. Är det detta som kallas indiansommar?

Att ha varma dagar i början av september låter kanske inte så konstigt, men jag kan inte minnas att vi haft det här uppe på länge. Jag tycker om att kunna vara ute, sitta i solen och andas frisk luft. Och sedan när det skymmer blir det mörkt, friskt och löven susar spöklikt som de bara kan göra på hösten!

Bildkälla finns här


Jag har fortfarande inte kommit igång med bloggandet, då inspiration och ork varit bristvaror under en tid. Det är kanske inte så konstigt då jag gått omkring med en sorts inre stress under mer eller mindre hela våren och sommaren. Nu under hösten har jag gått och fått öronakupunktur i några veckor. Det har faktiskt tagit udden av det värsta och sömnen har även förbättrats något. I dagens samhälle så är stress (i olika former) något som de flesta av oss upplever då och då. Bildlänken nedan hittade jag på pinterest, med 40 tips på hur man snabbt och enkelt kan varva ned, i princip när som helst. (På engelska.)


3 kommentarer:

 1. Visst är det märkligt! Supervarmt och soligt och en färgsprakande kaskad av höstlöv.
  Jag känner precis som du att bloggandet släpat efter något.
  Kram!

  SvaraRadera

 2. http://vindsromantik.blogspot.se/

  Hej Gulliga Du
  Det gör mej ont att läsa att du tappat ork, men är en bit på väg nu.
  Man måste göra förändringar för att komma tillbaka, rensa bland så kallade vänner... mm
  Har själv varit sjuk i stress, men, mår toppen nu, efter att jag tagit bort alla måsten.

  Har inte heller kommit igång med bloggandet, lite trögt är det allt.

  Kramar, tänk på att du som ska må bra.
  Kram Margaretha

  SvaraRadera
 3. Her også har det vært en nydelig og varm høst, men nå har det snudd og det er ikke til å ta feil av at høsten er her med regn, vind og løvfall.

  Trist å høre at du sliter med stress, håper du finner en måte å lindre det på!
  Jeg preges også lett av stress, i perioder er det hardt... bruker meditasjon og pusteteknikker som hjelp, og har etterhvert blitt bedre til å gjenkjenne mønstre, men det er noe jeg må jobbe med hele tiden.

  Ikke bekymre deg for bloggingen, blogg når du har lyst, det skal jo være noe du skal ha glede av :)
  Sender gode tanker, og ønsker deg en fin ny uke!

  SvaraRadera