Leta i den här bloggen

lördag 12 oktober 2013

Halloween inspired coasters + tomato harvest


Here are some Halloween inspired crocheted coasters I made. An online pattern can be found here. 

Här är några Halloween-inspirerade glasunderlägg jag virkat. Mönster (på svenska) finns här.Traditionally, Halloween/Samhain marks the end of the harvest and the beginning of winter.

Yesterday I harvested what may be the last tomatoes from my balcony. There are still some green ones left, and I will propably take them inside in a few days too, since we expect the temperature to drop next week. We might even get snow!Halloween/Samhain var ju förr i världen en sista skördefest, som markerade slutet på skördesäsongen och början på vintern. Igår tog jag in de som kanske är årets sista röda tomater. Det sitter fortfarande några gröna kvar på plantorna, och till veckan kommer jag att ta in dem också. Enligt prognoserna så kommer det bli minus på nätterna och kanske t.o.m snö under nästa vecka!4 kommentarer:

 1. love your coasters!!!! beautiful tomatoes. i harvest my tomatoes today,
  have a nice time,
  regina

  SvaraRadera
 2. Fina underlägg till halloween! Och visst är det härligt att kunna skörda egna tomater i mitten av oktober. Jag har tagit in det sista från växthuset som vi vill städa inför vintern i helgen. Men det blev rätt mycket, paprikor, chilifrukter, physalis och de sista gröna tomaterna. Nu är det bara att vänta på nästa sommar!

  SvaraRadera
 3. Väldigt söta glasunderlägg.
  Kram

  SvaraRadera