Leta i den här bloggen

söndag 30 juni 2013

Balkongmys!Nu har sommaren börjat på allvar! Denna helgen händer mycket i Piteå, inklusive Öjebyns kyrkmarknad, Piteå Summer Games mm. I fredags hade alla affärer öppet till midnatt och igår var det kvällsloppis. Men jag tog mej inte iväg på nån kvällsaktivitet. Istället satt jag och mannen på balkongen och drack kaffe/te. På så sätt kunde vi dessutom sitta och titta på regnet istället för att få det på oss...

Nu är balkongen inte jättestor, så därför får man trängas lite med tomatodlingen. Eller så får man sitta och räkna tomatkart!


När vi var på kyrkmarknaden så passade jag bland annat på att köpa lite sötvattenspärlor som jag ska göra ett halsband av, hade jag tänkt. Jag har helt snöat in på pärlor, jag tycker det är jättefint! Jag tror det började i och med senaste gången jag tittade på Stolthet och fördom (från 1995 såklart!). 


Nån gång ska jag göra ett liknande halsband som Lucy Robinson (Mrs Hurst) har i filmen. Men inte den här gången, för pärlorna räcker nog inte till...

Såhär skriver Kristallrummet som pärlornas egenskaper:

Pärlor och pärlemor symboliserar renhet, ärlighet och oskuldsfullhet. De är stjärnor födda ur oceanens djup. Den för med sig andlig vägledning, uppriktighet och sanning till situationer som behöver det. Pärlan ger oss hopp att själsliga sår kan läkas till inre skimrande visdom.

Och vad gäller Stolthet och fördom...


onsdag 26 juni 2013

Virkade glasunderlägg och en massa bilder...


Inför Midsommar virkade jag dessa lila glasunderläggen.


Mönster till dessa (+ en massa annat fint) finns här.Här kommer lite bilder från en lummig park som ligger ett stenkast ifrån där vi bor.
Nu försöker vi ha sommar, både inne och ute!


söndag 23 juni 2013

Fairy Day imorgon!Imorgon är det the International Fairy Day. Googlar man lite på detta kan man exempelvis läsa följande...

Fairy Day is a day for fairies, magic, and wishes to come true. For one day, put aside the cycnicism of the modern world and embrace the possibilities of the unknown, and believe in fairies…

 

Mer info på nätet...


Fairy Day-June 24th
International Fairy Day
International Faerie Day

Fairy Day har haft en officiell hemsida, men den har på nåt konstigt vänster förvandlats till kasinoreklam.


Jag tycker att Fairy Day är ett bra tillfälle att plocka in vilda blommor, läsa sagor, tända fina ljus och fokusera lite extra på allt det trolska i vardagen...(Tro det eller ej, men det är jag som är på bilden ovan!)

lördag 22 juni 2013

Midsommarafton


Hoppas ni alla haft en fin midsommar! Här kommer lite bilder från vår midsommarafton.


I år bestod min midsommarkrans av tre sorters växter, blåbärsris, ekorrbär och lavendel. Det var främst doften jag var ute efter, och doftade gjorde den - hela dan!

  
Idag, midsommardagen, har vi haft spöregn och för en stund sen slog åskan ned bara ett litet stenkast härifrån! Hela huset skakade!!


torsdag 20 juni 2013

Midsommar!


Imorgon är det midsommar! Det innebär för oss en hel del blommor...blombuketter, midsommarkransar och midsommarstång! Det är precis som på julafton, man (eller jag) blir aldrig för gammal för tomten!

 

Vill man ha något som luktar riktigt gott i midsommarbuketten eller kransen så vill jag tipsa om ekorrbär! En mycket underskattad blomma. Det doftar underbart att ta in några exemplar i en liten vas. Jag tror att de fortfarande blommar...på bilden ovan har jag tagit in några stycken som står i en liten vas till vänster om den stora buketten. Jag har läst någonstans att doften ska påminna om liljekonvalj, men jag tycker den luktar mer åt jasmin-hållet. I folkmun kallas den ibland för tvåbladskonvalj.Midsommarafton...

"I likhet med julnatten var midsommarnatten föremål för magiska föreställningar. Växtligheten tillskrevs särskilda magiska krafter denna natt, liksom att man tänkte sig att de övernaturliga väsendena var särskilt aktiva. Därför var midsommarnatten lämplig för att samla läkande växter, men också för att spå in i framtiden." 
Nordiska Museet, Midsommarafton


torsdag 6 juni 2013

Makeover för balkongen!


Balkongen har fått en makeover! Nu har jag lånat ut min kamera, så jag kan bara visa bilder från mobilen.


Det gröna som syns längst ned på vänster i bilden är tomatodlingen! På hyllan står fortfarande några småplantor som ska planteras om, men förutom det är det nog färdigplanterat i stan för i år...tror jag :)

Två tussar myser!

 
 


lördag 1 juni 2013

Sommarens ankomst i örtagården...


...eller köksträdgården, om man så vill. Vi har lika mycket köksväxter som medicinalväxter, kanske mer.

Nu blommar smultronen!


Av de jordgubbsplantor som jag övervintrat i år har jag planterat ett litet jordgubbsland i en pallkrage. Nu blommar Toscana (tror jag den hette) med röda blommor!


Det var mellan jordgubbsplantorna som jag satte ned vitlökarna. Nu håller blasten på att komma upp!


I år ville jag ha luktärter. Några har jag sått själv, men här har jag fuskat och köpt färdiga plantor.


Jag gillar när skvattram blommar. De lyser upp hela skogen och jag tycker om att plocka blommorna och ta in. När det luktar skvattram så luktar det skog & vildmark!